|

Návod na zjištění přítomnosti methanolu v lihovině

Otravy methanolem neustávají a tak se zákonodárci rozhodli přistoupit k prohibici. Tvrdý alkohol tedy již není možné oficiální cestou zakoupit. Nicméně je možné, že doma máte nějaké zásoby a zajímalo by vás, zda je nějaký jednoduchý návod na zjištění přítomnosti metanolu v lihovině kterou vlastníte.

Jeden takový existuje. Autorem je známý prodejce potravinových doplňků a rostliných preparátů, zvaný Dědek Kořenář.

Jak tedy zní návod na zjištění přítomnosti metanolu v lihovině?

Přiveďte k varu zhruba 2 l vody na elektrickém, případně 3 l na plynovém vařiči. Následně je třeba do 3/4 naběračky na polévku nalét lihovinu, kterou chcete otestovat. Tuto naběračku pak musíte ponořit do vody, která právě dosáhla varu. Dejte pozor, aby se k lihovině horká voda nedostala.[hana-code-insert name=’Sklik_400x280′ /]

Do lihoviny v naběračce nyní ponořte teploměr na zavařování. Jakmile se lihovina v naběračce začne vařit, zkontrolujte teplotu. Pokud je to 78 a více stupňů, je vše v pořádku. Pokud je to však méně, odhalili jste „pančovanou“ lihovinu. Methanol totiž vře již při teplotě 65 stupňů.

Tento jednoduchý test může zachránit váš život, takže nezbývá, než za něj panu Novému poděkovat.

Krátký URL: http://media.memy.cz/?p=6788

Autor v Zář 15 2012. Soubor pod Home, On-line, Tipy a rady, Zdraví. Můžete sledovat všechny odezvy na tento vstup pomocí RSS 2.0. Komentáře a ping jsou v současné době uzavřeny.
pridej.cz

Komentáře jsou uzavřeny